RESPONSIVE ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Αυτόματη προσαρμογή σε κάθε τύπο οθόνης με responsive web design

Responsive σχεδιασμός ιστοσελίδων

Γιατί ο responsive σχεδιασμός ιστοσελίδας είναι σημαντικός για την επιχείρηση σας:

1.
Οι περισσότερες επισκέψεις στην ιστοσελίδα σας προέρχονται από κινητά τηλέφωνα. Η τάση αυξησης της χρήσης τους θα συνεχιστεί.

2.
Βεβαιωθείτε πως η ιστοσελίδα σας λειτουργεί απρόσκοπτα σε όλα τα μεγέθη οθονών και τύπους συσκευών, δηλαδή ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας είναι responsive.

3.
Εξασφαλίζεται όχι μόνο η λειτουργικότητα αλλά και βελτιωμένη εμπειρία χρήσης. Η κακή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας, μειώνει την εμπιστοσύνη των επισκεπτών στο προϊόν ή την υπηρεσία σας.

4.
Εργάζεστε σκληρά ώστε η εικόνα της επιχείρησης σας και το προϊόν σας να έχουν την καλύτερη δυνατή εικόνα στην αγορά. Όταν αναφερόμαστε στο responsive σχεδιασμό ιστοσελίδων, εννοούμε ακριβώς αυτό και είναι χαρακτηριστικό το οποίο δεν μπορείτε να παραλείψετε.

ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΟΘΟΝΕΣ

Πως λειτουργεί ο responsive σχεδιασμός ιστοσελίδων

1.
Μεγάλες εικόνες που φορτώνουν αργά παραλείπονται. Εμφανίζονται μόνο οι βασικές πληροφορίες και δεν σπαταλούνται τα δεδομένα κινητής των χρηστών.
2.
Η κατασκευή ιστοσελίδας γίνεται με γνώμονα το μέγεθος της οθόνης. Δεν απαιτείται μεγέθυνση των κειμένων ή ζουμ από τον επισκέπτη και η πλοήγηση είναι εύκολη.
3.
Οι σύνδεσμοι και τα κουμπιά είναι πιο εμφανή και πιο μεγάλα.
4.
Γίνεται ανάλυση των δεδομένων επισκεπτών από κινητά τηλέφωνα. Βάσει των αποτελεσμάτων δίνεται προτεραιότητα στην πληροφορία που τους ενδιαφέρει.

Ο responsive σχεδιασμός ιστοσελίδας είναι πλέον αυτονόητο χαρακτηριστικό

Προσπαθούμε να εξηγήσουμε τα οφέλη στους πελάτες μας από το 2012, όμως μόλις πρόσφατα έχει γίνει γίνει ευρέως γνωστό και μας ρωτάτε περισσότερα για κατασκευή responsive website. Είναι απίθανο που ακόμα και σήμερα βλέπουμε ιστοσελίδες μεγάλων εταιρειών να μην είναι responsive.
Όταν περισσότεροι από το 60% των επισκεπτών χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα είναι κατανοητό πως μια μη responsive ιστοσελίδα έχει ως αποτέλεσμα να χάνετε πάρα πολλούς επισκέπτες.

Άλλο οξύμωρο φαινόμενο που παρατηρούμε είναι εταιρείες που πληρώνουν για την διαφήμιση της ιστοσελίδας ενώ αυτή δεν είναι σχεδιασμένη responsive. Οπότε χάνονται χρήματα και επισκέπτες.

Όλοι φυσικά θέλουν να μεγαλώσουν την επιχείρηση τους. Βλέπουμε εξαιρετικά αποτελέσματα στους πελάτες μας με την μετατροπή της στατικής ιστοσελίδας σε δυναμική responsive ιστοσελίδα. Μια επαγγελματική responsive κατασκευή ιστοσελίδας πρέπει να εμφανίζεται σωστά σε κάθε μέγεθος οθόνης και τύπο συσκευής, αυτή είναι η “ομορφιά” του responsive web design.

Περισσότερα κέρδη, περισσότερες κρατήσεις, μια καλύτερη εμπειρία χρήσης

responsive σχεδιασμός ιστοσελίδων σίγουρα συμβάλλει στην αύξηση των απευθείας κρατήσεων του ξενοδοχείου σας. Η ιστοσελίδα σας θα φαίνεται πολύ πιο όμορφη σε σχέση με άλλες.

Η responsive ιστοσελίδα ξενοδοχείου έχει ως αποτέλεσμα οι επισκέπτες σας να βρίσκουν εύκολα την πληροφορία που χρειάζονται. Η εύκολη πλοήγηση θα τους κρατήσει περισσότερο χρόνο στην ιστοσελίδα σας και θα μάθουν περισσότερα για την επιχείρηση σας. Αυξημένος χρόνος παραμονής στην ιστοσελίδα σημαίνει μεγαλύτερη πιθανότητα οι επισκέπτες να μετατραπούν σε πελάτες σας.

Πείτε την ιστορία σας με καλύτερο σχεδιασμό ιστοσελίδας


Σας επιτρέπει να πείτε την ιστορία σας με ένα όμορφο ψηφιακό τρόπο

Αντί για μια παλιά ιστοσελίδα που δεν αξιοποιεί σωστά το μέγεθος της οθόνης, χωρίς σωστή πλοήγηση και δομή, o responsive σχεδιασμός ιστοσελίδων σας ανοίγει νέους ορίζοντες. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να συγκρατήσει μόνο μερικές πληροφορίες, οπότε είναι σημαντικό να σχεδιάσετε σωστά την ιστοσελίδα σας. Μειώστε και απλοποιήστε το περιεχόμενο στα βασικά και απαραίτητα, χρησιμοποιείστε περισσότερα γραφικά και εικόνες έτσι ώστε οι επισκέπτες να διαβάζουν άνετα την ιστοσελίδα σας. Με αυτό τον τρόπο θα συγκρατούν περισσότερες πληροφορίες. Ο responsive σχεδιασμός ιστοσελίδων πρόκειται πραγματικά να σας βοηθήσει να πείτε την ιστορία σας στους μελάτες με τρόπο δημιουργικό που θα τον εκτιμήσουν.

Οι responsive ιστοσελίδες έχουν τεράστια συμβολή στο SEO


Βασικό στοιχείο για την online προώθηση ιστοσελίδων είναι το search engine optimization (SEO). Η ολιστική στρατηγική μας για κάθε ιστοσελίδα, από τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την online προώθηση εξαρτάται από το SEO.

Όλοι οι κατασκευαστές ιστοσελίδων έχουν ενημερωθεί πως οι μη responsive ιστοσελίδες θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην κατάταξή τους στα αποτελέσματα αναζήτησης. Στόχος της google είναι να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους επισκέπτες της το ταχύτερο δυνατό. Γνωρίζει πως οι περισσότεροι επισκέπτες χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα, οπότε τα κριτήρια κατάταξης ιστοσελίδων δίνουν έμφαση στο responsive webdesign. Είναι απλή λογική.

Μας αρέσει να δημιουργούμε εμπειρίες για τους πελάτες σας στο διαδίκτυο


Χαιρόμαστε που πλέον ο responsive σχεδιασμός ιστοσελίδων αποτελεί πρότυπο σχεδίασης.

Ο responsive σχεδιασμός ιστοσελίδων είναι πρόοδος για το web design γενικότερα, γιατί μας επιτρέπει να είμαστε περισσότερο οπτικοί και δημιουργικοί. Δεν χρειάζεται να τοποθετούμε μεγάλο όγκο πληροφοριών σε μικρές σελίδες. Μας επιτρέπει να συνδυάζουμε κείμενα και φωτογραφίες σωστά ώστε να αξιοποιούμε την οθόνη προς όφελος των επισκεπτών. Αποτελεί νέα διάσταση στον σχεδιασμό ιστοσελίδων.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ μιας απλής ιστοσελίδας και μίας responsive ιστοσελίδας. Ο σχεδιασμός responsive ιστοσελίδων μας δίνει περισσότερο χώρο ώστε να παρουσιάσουμε με τον καλύτερο τρόπο την επιχείρηση, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες στους επισκέπτες σας. Να τους αφηγηθούμε την ιστορία σας με τρόπο ξεχωριστό ως μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσουν, αλλά θα επιστρέψουν για να μάθουν περισσότερα.

Μην ξεχνάτε τα responsive email newsletters


Το email marketing έχει πολλά να προσφέρει ακόμα.

Όπως η ιστοσελίδα σας, έτσι και το email newsletters πρέπει να έχουν responsive σχεδιασμό.
Σε ποιά συκευή φαντάζεστε πως διαβάζουν τα email σας οι παραλήπτες;
Θα σας απαντήσουμε εμείς. Στο κινητό τους τηλέφωνο.
Για κάθε responsive email newsletter που σας σχεδιάζουμε και αποστέλλουμε, καταγράφουμε και μελετάμε προσεκτικά στατιστικά δεδομένα.
Έτσι γνωρίζουμε πως το επόμενο email newsletter σας θα είναι πιο αποτελεσματικό.
Μελετώντας τα δεδομένα μας, μπορούμε να σας πούμε πως ένα email που έχει responsive σχεδιασμό είναι κατά 55% πιο αποτελεσματικό, σε αντίθεση με ένα που δεν είναι σχεδιασμένο responsive. Είναι απλό, αν κάτι δεν λειτουργεί σε κινητά τηλέφωνα, σας κοστίζει χρήματα.

Οι επισκέπτες σας χρησιμοποιούν τόσες ιστοσελίδες που έχουν responsive σχεδιασμό, όπως το facebook, google, gmail, youtube, κλπ. Ποιό πιστεύετε θα είναι το αποτέλεσμα αν επισκεφτούν μια ιστοσελίδα που δεν είναι σχεδιασμένη responsive.

Να θυμάστε τα παραπάνω όταν αναρωτιέστε αν χρειάζεστε responsive σχεδιασμό ιστοσελίδας ή όχι.

Δεν είναι όλες οι responsive ιστοσελίδες σωστά σχεδιασμένες


Βλέπουμε συχνά ιστοσελίδες που ενώ σχεδιάστηκαν ως “responsive”, στην πραγματικότητα δεν πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις.

Ο responsive σχεδιασμός ιστοσελίδων έχει να κάνει με επαγγελματικό προγραμματισμό. Το αποτέλεσμα και η ποιότητα όπως καταλαβαίνετε δεν είναι πάντα ίδιο. Υπάρχουν στην αγορά περισσότερες από 30 διαφορετικά μεγέθη συσκευών.
Στην Enterlink Digital Marketing σχεδιάζουμε responsive ιστοσελίδες για όλα τα μεγέθη οθονών. Κάθε responsive website λειτουργεί άψογα.

Εμείς σχεδιάζουμε επαγγελματικές responsive ιστοσελίδες

Θέλω responsive ιστοσελίδα

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα ή να βεβαιωθείτε πως η ιστοσελίδα σας είναι πραγματικά responsive, επικοινωνήστε μαζί μας.Επικοινωνία