Προετοιμάστε την ιστοσελίδα σας για την νέα πολιτική της google που δίνει προτεραιότητα στον σχεδιασμό ιστοσελίδων για κινητά (Mobile-First Index).

Όλοι μας γνωρίζουμε πόσο γρήγορα επεκτάθηκαν τα smartphones τα τελευταία χρόνια. To 2016 ήταν η χρονιά ορόσημο κατά την οποία η κίνηση στο internet από κινητά τηλέφωνα ξεπέρασε για πρώτη φορά αυτή των σταθερών υπολογιστών. Όσοι παρακολουθούν τις αλλαγές που κάνει η google για την κατάταξη των ιστοσελίδων, έχουν αντιληφθεί την νέα τάση.

H google συμβαδίζοντας με τα νέα δεδομένα, ανακοίνωσε επίσημα πως η mobile έκδοση της ιστοσελίδας σας θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα για την κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης σε σχέση με την έκδοση για σταθερό υπολογιστή.

Αυτή την στιγμή οι περισσότερες ιστοσελίδες είναι σχεδιασμένες μόνο για σταθερούς υπολογιστές. Πολλές ιστοσελίδες που φαινομενικά έχουν σχεδιαστεί και για κινητά τηλέφωνα εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα καθώς δεν είναι responsive και δεν έχουν γραφικό περιβάλλον φιλικό στους χρήστες.

Οι ιστοσελίδες αυτές σύντομα θα παρατηρήσουν μεγάλη πτώση στα αποτελέσματα αναζήτησης, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται πολλές ευκαιρίες για όσους θέλουν να κερδίσουν προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα για το Mobile-First Indexing της Google

Η google περιστασιακά ελέγχει την ιστοσελίδα σας, όπως και όλες τις ιστοσελίδες του διαδικτύου, για να καταγράψει το περιεχόμενο της. Αναλύει τις πληροφορίες που καταγράφει και βάσει αυτών κάνει την κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης. Μέχρι πρόσφατα έλεγχε την deskop εκδοχή των ιστοσελίδων, αλλά πλέον και την mobile που την θεωρεί μάλιστα σημαντικότερη. Με αυτό τον τρόπο θέλει να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης των ιστοσελίδων για επισκέπτες από κινητές συσκευές.

Οι παραπάνω αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της google έχουν ήδη ξεκινήσει.

Στην παραπάνω εικόνα, βλέπετε το μήνυμα που μας έστειλε η google, όπου μας ενημερώνει πως θα ελέγχει πρώτα την mobile έκδοση της ιστοσελίδας μας enterlink.gr

Κάντε την ιστοσελίδα σας φιλική προς κινητά το συντομότερο δυνατόν

Σύμφωνα με τα δελτία τύπου της google, υπάρχουν μερικές προϋποθέσεις ώστε να περάσετε επιτυχώς τον έλεγχο για κινητά τηλέφωνα (mobile indexing). Η Google ξεκαθαρίζει πως όσοι χρησιμοποιούν responsive σχεδιασμό (mobile responsive) και τεχνολογίες ιστοσελίδων φιλικές για κινητά τηλέφωνα (mobile friendly), συμβαδίζουν ήδη με τις νέες απαιτήσεις της google.

Αν η ιστοσελίδα σας είναι mobile-friendly και mobile-responsive, που σημαίνει πως το περιεχόμενο της προσαρμόζεται αυτομάτως ανάλογα με την συσκευή και το μέγεθος της οθόνης του επισκέπτη, δεν χρειάζεται να κάνετε αλλαγές στον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας.

Πώς όμως μπορείτε να μάθετε αν η ιστοσελίδα σας είναι φιλική προς κινητά ή responsive;

Ο πιο απλός τρόπος είναι να ζητήσετε από την google να κάνει τον σχετικό έλεγχο. Είναι πολύ εύκολο, χρησιμοποιήστε το εργαλείο Google’s Mobile-Friendly test tool.

Αρκεί να συμπληρώσετε στο λευκό πεδίο την διεύθυνση της ιστοσελίδας και να πατήσετε το πλήκτρο “ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΟΚΙΜΗΣ”. Σε λιγότερο από ένα λεπτό θα δείτε την απάντηση της google.

Μπορείτε να δείτε παρακάτω το αποτέλεσμα της δοκιμής για την δική μας ιστοσελίδα www.enterlink.gr

Αυξήστε την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας

Όταν αναφερόμαστε σε βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για κινητά τηλέφωνα, η γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης μιας ιστοσελίδας είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες κατάταξης. Η ταχύτητα είναι καθοριστικής σημασίας για μια ιστοσελίδα φιλική προς κινητά, μειώνει τις εγκαταλείψεις και αυξάνει τις πιθανότητες οι επισκέπτες σας να επιστρέψουν.

Σπάνια ένας επισκέπτης θα επιστρέψει σε μια ιστοσελίδα που φορτώνει αργά. Σύμφωνα με αναφορές της Google, ο μέσος χρόνος που αφιερώνουν σε μια ιστοσελίδα οι χρήστες κινητών τηλεφώνων είναι 15 δευτερόλεπτα. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα συμβεί αν μια ιστοσελίδα χρειάζεται μισό λεπτό για να ανοίξει;

Η Google μας ενημερώνει πως με βάσει τα στατιστικά της, το 53% των επισκεπτών από κινητά τηλέφωνα, εγκαταλείπουν τις ιστοσελίδες που χρειάζονται πάνω από 5 δευτερόλεπτα για να φορτώσουν.

Μια αργή ιστοσελίδα δεν χάνει απλά επισκέπτες, αλλά πλέον δεν θα βρίσκει νέους. Όσο η ταχύτητα φόρτωσης αυξάνεται, τόσο αυξάνεται και ο αριθμός των επισκεπτών που θα την εγκαταλείπουν.

Μάθετε εύκολα την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας με το δωρεάν εργαλείο που έχει φτιάξει η Google, το Test your mobile speed.

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να συμπληρώσετε την ιστοσελίδα σας στο λευκό πεδίο.

Παρακάτω βλέπετε τα εξαιρετικά αποτελέσματα μέτρησης από την Google για την δική μας ιστοσελίδα www.enterlink.gr. Η ιστοσελίδα μας φορτώνει πιο γρήγορα από αυτές των μεγαλύτερων ανταγωνιστών μας.

Συμπέρασμα

Πλέον οι χρήστες κινητών τηλεφώνων είναι περισσότεροι από αυτούς με σταθερούς υπολογιστές. Η Google το γνωρίζει και για τον λόγο αυτό εμφανίζει τις ιστοσελίδες που είναι φιλικές προς κινητά τηλέφωνα, ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Είναι η κατάλληλη στιγμή να αναζητήσετε κατασκευή ιστοσελίδων που είναι mobile-friendly ώστε να μην χάνετε επισκέπτες.

Φροντίστε ο σχεδιασμός ιστοσελίδας σας να γίνει με γνώμονα την υψηλή ταχύτητα φόρτωσης και δώστε προτεραιότητα στους επισκέπτες κινητών συσκευών, για να κερδίσετε έδαφος έναντι του ανταγωνισμού.

Αποκτήστε επαγγελματική, γρήγορη και φιλική ιστοσελίδα για κινητά από την Enterlink στην καλύτερη τιμή.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για να μάθετε πως[contact-form-7 id=”229″ title=”Contact form 1″]

Enterlink digital marketing