Αν δεν έχετε ήδη ένα πιστοποιητικό SSL, η Google πρόκειται να μαρκάρει την ιστοσελίδα σας ως «μη ασφαλής» ή «not secure» από τα μέσα του Ιουλίου του 2018, γεγονός που φυσικά θα δημιουργήσει ανησυχίες στους επισκέπτες της ιστοσελίδας.

ssl secure website

Στρεφόμαστε στο ίντερνετ για την αναζήτηση κάθε πληροφορίας. Όταν θέλουμε να ενημερωθούμε, να βρούμε μια συνταγή, αγοράσουμε ή να ταξιδέψουμε. Ζούμε στην εποχή του ίντερνετ. Ποιος από εμάς δεν κάνει έρευνα στο ίντερνετ για ξενοδοχεία και καταλύματα πριν κάνει κράτηση για τις διακοπές του; Σκεφτείτε πόσοι κάνουν τις αγορές τους από το διαδίκτυο ακόμα και όταν πρόκειται πλέον για μεγάλα ποσά. Με την τάση αυτή να αυξάνεται, καταλαβαίνετε γιατί η ασφάλεια στο internet έχει γίνει απαραίτητη.

Χωρίς αμφιβολία, είναι προς το συμφέρον της google να προστατεύει τους χρήστες του. Για τον λόγο αυτό, μας ενημερώνει με πολλαπλούς τρόπους για πιθανές απειλές και μη ασφαλείς ιστοσελίδες στο internet. Με πρόσφατη ανακοίνωση η Google προτίθεται να εμφανίζει δίπλα στην διεύθυνση ιστοσελίδων που δεν έχουν ssl πιστοποιητικό για κρυπτογράφηση των προσωπικών σας δεδομένων το μήνυμα «Not secure». Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μια ιστοσελίδα ξενοδοχείου καθώς οι περισσότερες έχουν πεδία στα οποία συμπληρώνουν οι επισκέπτες προσωπικά δεδομένα και κάνουν πληρωμές.

Στην Enterlink Digital Marketing Agency κάναμε μια δοκιμή ώστε να επιβεβαιώσουμε την ανακοίνωση της Google. Επισκεφτήκαμε μια ιστοσελίδα πώλησης κινητών τηλεφώνων η οποία δεν διαθέτει SSL πιστοποιητικό. Επιλέξαμε τυχαία ένα για αγορά και παρατηρήσαμε πως στην μπάρα διεύθυνσης εμφανίστηκε όντως το μήνυμα «not secure» όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα:

not secure website

Μπορεί να σκέφτεστε πως είναι μικρό το κακό, αφού η ιστοσελίδα συνεχίζει και λειτουργεί, θα συμπληρώνατε όμως τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας όταν η ίδια η Google προειδοποιεί πως μπορεί αυτά να κλαπούν από τρίτο άτομο;

Τι είναι όμως η SSL πιστοποίηση; Kαι πως λειτουργεί;

Φανταστείτε το ως μια ηλεκτρονική ταυτότητα, σαν να έμπαιναν και να έβγαιναν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας με μια ασφαλή ταυτότητα.

Με απλά λόγια ότι πληροφορία αποστέλλεται από τον υπολογιστή των επισκεπτών προς την ιστοσελίδα σας και αντίστροφα είναι κρυπτογραφημένη. Οποιοσδήποτε τρίτος ακόμα και αν υποκλέψει το όνομα χρήστη, το email ή τον κωδικό σας δεν θα είναι σε θέση να τα διαβάσει γιατί είναι κρυπτογραφημένα.

Κάθε επιχείριση οφείλει  να προστατέψει τους πελάτες της αλλά και την φήμη της με μία ασφαλής ιστοσελίδα. Μια μη ασφαλής ιστοσελίδα είναι θέμα χρόνου να γίνει θύμα υποκλοπής προσωπικών δεδομένων.

Ο βασικός λόγος ώστε οι ιστοσελίδες ξενοδοχείων να είναι ασφαλείς για τους χρήστες τους, είναι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης και αξιόπιστου brand.

Με την χρήση SSL πιστοποιητικών, οι πελάτες σας θα βλέπουν τα εμφανή διακριτικά στην μπάρα διεύθυνσης που ενημερώνουν πως η ιστοσελίδα σας είναι ασφαλής. Όπως μπορείτε να το παρατηρήσετε για την δικιά μας ιστοσελίδα www.enterlink.gr.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί SSL certificate

Η πλατφόρμα που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή ιστοσελίδων λαμβάνει το συντομότερο δυνατό όλες τις ενημερώσεις ασφάλειας για νέες απειλές.

Στην Enterlink Agency δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ασφάλεια της επιχείρησης σας. Το πακέτο Φιλοξενίας που σας προσφέρουμε περιλαμβάνει δωρεάν SSL πιστοποιητικό με την κατασκευή της ιστοσελίδας σας.

[cs_gb id=1157]

Μην ρισκάρετε, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας και θα φροντίσουμε εμείς για την ασφάλεια σας.