Κάθε επιχείρηση ονειρεύεται να δει την ιστοσελίδα της στην πρώτη σελίδα της google.

Σίγουρα είναι σημαντικό επίτευγμα για μια ιστοσελίδα να ανέβει στην πρώτη σελίδα στα αποτελέσματα αναζήτησης. Ωστόσο, θα διαπιστώσετε διαβάζοντας παρακάτω πως δεν είναι όλες οι θέσεις το ίδιο.

Ο στόχος σας δεν ολοκληρώνεται όταν βγείτε στην πρώτη σελίδα της google, πλέον ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος.

Δείτε τους αριθμούς:

Τα οργανικά αποτελέσματα δέχονται το 88% των επισκεπτών

Φυσικά οι παραπάνω αριθμοί διαφοροποιούνται ανάλογα με τις λέξεις κλειδιά, αλλά αν δούμε τον μέσο όρο των αναζητήσεων τα ποσοστά είναι έγκυρα.
Το λιγότερο που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι πως οι περισσότεροι χρήστες σε μία μηχανή αναζήτησης όπως η google, επισκέπτονται τα οργανικά αποτελέσματα.


Εμφανιστείτε και εσείς στην πρώτη σελίδα της google με επαγγελματικό SEO από την Enterlink Agency

Οι διαφημίσεις (Pay per click) λαμβάνουν περίπου το 12% των επισκέψεων

Φυσικά και αυτός ο αριθμός διαφοροποιείται ανάλογα με τις λέξεις κλειδιά και διαφορετικές μελέτες, αλλά το 12% αντιπροσωπεύει τον μέσο όρο.

Στην Enterlink μπορούμε να σας διαφημίσουμε στη google με χαμηλότερο κόστος και πιο αποτελεσματικά!

Σε σύγκριση με τα οργανικά αποτελέσματα, οι διαφημίσεις στη google, λαμβάνουν πολύ λιγότερες επισκέψεις. Ωστόσο είναι πολύ ευκολότερο να βγείτε στην πρώτη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης της google, γιατί απλά πληρώνετε. Ο προϋπολογισμός σας καθορίζει πόσες φορές θα εμφανιστεί η ιστοσελίδα σας στην κορυφή.

Λιγότεροι από το 10% των χρηστών κατευθύνεται προς τις επόμενες σελίδες της google

Ίσως να σας φαίνεται υπερβολικό το παραπάνω ποσοστό, αλλά προσπαθήστε να θυμηθείτε πότε αναζητήσατε εσείς κάποια πληροφορία πέραν από την πρώτη σελίδα της google.

Το 90% της κίνησης που λαμβάνει η ιστοσελίδα σας από την google, προέρχεται από την 1η σελίδα των αποτελεσμάτων. Οπότε καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι για τις ιστοσελίδες που βρίσκονται πιο κάτω να προβληθούν online.

Πιο συγκεκριμένα την δεύτερη σελίδα επισκέπτεται το 5% των χρηστών και την τρίτη μόλις το 1%.

Τα τρία κορυφαία οργανικά αποτελέσματα (#1, #2, #3) δέχονται το 60% των χρηστών από τα αποτελέσματα της αναζήτησης στη google

1η θέση: 33%
2η θέση: 17%
3η θέση: 10%

Δηλαδή το 88% των επισκεπτών κατευθύνεται προς τα οργανικά αποτελέσματα και συγκεκριμένα το 60% στα τρία πρώτα και το υπόλοιπο 28% που απομένει στα υπόλοιπα οργανικά αποτελέσματα.

Η πρώτη σελίδα στη google είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και οι δυσκολίες αυξάνονται πλησιάζοντας τις τρεις πρώτες θέσεις.

Αν η κατασκευή της ιστοσελίδας σας μόλις ολοκληρώθηκε και ανυπομονείτε να λάβετε το πρώτο σας τηλέφωνο ή επισκέπτη δυστυχώς θα απογοητευτείτε. Προτείνουμε να αναζητήσετε άμεσα επαγγελματία συνεργάτη για προώθηση ιστοσελίδων ώστε να  σχεδιάσει ολοκληρωμένη στρατηγική digital marketing και να βελτιώσει το SEO της ιστοσελίδας σας.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για να μάθετε πως[contact-form-7 id=”229″ title=”Contact form 1″]

Enterlink digital marketing