Παρά την δημοσιότητα που είχε αποκτήσει το google+ κατά την εμφάνισή του, πολλές επιχειρήσεις συνεχίζουν να το αγνοούν ακόμα και σήμερα για χάρη του Facebook και του Instagram. Το google plus όπως ονομάζεται είναι το κοινωνικό δίκτυο της google.

 

Το-google-plus-μεγαλώνει

 

Στην Ελλάδα 7 στις 10 επιχειρήσεις συμμετέχουν στο google plus, όμως ελάχιστες κάνουν κοινοποιήσεις ή μοιράζονται άλλες πληροφορίες σε αντίθεση με το Facebook. Είναι όμως αυτό έξυπνο αν αναλογιστούμε πως το google+ είναι το κοινωνικό δίκτυο της google;

Ακόμα και αν δεν είναι το κοινωνικό δίκτυο που θα φέρει την απαιτούμενη κίνηση στην ιστοσελίδα σας το google plus έχει πολλά να προσφέρει.

1. Τα οφέλη του google plus για την δυναμική της επιχείρησής σας.

Πρόσφατες αναφορές από τον χώρο των επιχειρήσεων παρατηρούν ξαφνική άνοδο στους χρήστες του google plus. Μάλιστα αν συνεχιστεί η άνοδος αυτή, αναμένεται σύντομα να ξεπεράσει το twitter παίρνοντας τα ηνία από το δεύτερο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο. Οπότε αξίζει να εντάξετε το google plus στην στρατηγική σας για προώθηση ιστοσελίδας μέσω social media marketing.

2. Ανάπτυξη

Πέρα από την άνοδο της κίνησης στο google plus, αυξημένος είναι και ο χρόνος που οι χρήστες δαπανούν στο κοινωνικό δίκτυο κάτι που δεν αναμένεται να μειωθεί.

Όσο περισσότερο χρόνο δαπανούν οι χρήστες στο google plus τόσο μεγαλύτερη κίνηση θα μπορεί να δρομολογεί μελλοντικά προς την ιστοσελίδα σας.

3. Αναγνωρισιμότητα στις μηχανές αναζήτησης

Ισχυρή παρουσία στο google plus, αποδεδειγμένα σημαίνει αυξημένη προβολή στις μηχανές αναζήτησης. Φυσικά αυτό δεν αντικαθιστά μια ολοκληρωμένη στρατηγική SEO. Έχετε όμως παρατηρήσει πως εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο google plus;

Δείτε παρακάτω το αποτέλεσμα για αναζήτηση της φράσης “Μουσείο Ακρόπολης”:

Αποτελέσματα google plus

4. Ευελιξία

Σε αντίθεση με τα άλλα κοινωνικά δίκτυα, όπου βάζετε συνδέσμους από την ιστοσελίδα σας προς αυτά, στο google plus, βάζετε συνδέσμους απευθείας από το προφίλ σας προς τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα.

Βεβαιωθείτε πως η σελίδα σας στο google plus είναι ολοκληρωμένη και ενημερωμένη σχετικά με την επιχείρησή σας. Θα την βρείτε εύκολα ψηλά στα αποτελέσματα σε σχέση με την επίσημη ιστοσελίδα σας και δεν θέλετε να βλέπουν οι επισκέπτες λανθασμένες ή ελλιπείς πληροφορίες.

Οπότε, μεγαλώνει γρήγορα, είναι πιο ενεργή από ότι πιστεύατε, επηρεάζει τα αποτελέσματα αναζήτησης, συνδέεται αυτόματα με την επιχείρησή σας στους χάρτες και έχει όλες τις λειτουργίες που ήδη γνωρίζετε στα άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το facebook και το instagram. Μπορείτε να εγγράψετε την επιχείρηση σας στο google plus εδώ.

Αποκτήστε ισχυρή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα με την βοήθεια επαγγελματιών

[cs_gb id=1162]